Turbo

Persbericht dinsdag 16 januari 2018

Vlaams Belang reikt de hand naar Turbo Kortrijk

Vlaams Belang was vanavond aanwezig op de persvoorstelling van de burgerbeweging Turbo Kortrijk. Het burgerinitiatief ontstaan vanuit een groep bezorgde, maar geëngageerde Kortrijkzanen uit diverse lagen van de bevolking stelde er haar visietekst voor Kortrijk voor. Doel van Turbo Kortrijk is om zoveel mogelijk van de punten te laten opnemen in de verkiezingsprogramma’s van de Kortrijkse politieke partijen met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Vlaams Belang steunt de Turbo-standpunten inzake het belang van de Nederlandse taal, het vertrouwen op onze rechtstaat inzake berechten, straffen en uitwijzen, de verhoogde aandacht voor de deelgemeenten en buurten, het pleidooi voor echte inspraak door de bevolking, meer groenvoorzieningen, het ‘ontvetten’ van het bestuur, het aanpakken van de graaicultuur en het opwaarderen van het statuut van gemeenteraadslid. Vlaams Belang deelt ook de kritiek op het halfslachtige integratiebeleid, het feit dat de bevolkingsaangroei vooral het gevolg is van de internationale migratie, het gebrek aan mobiliteitsvisie en de lamentabele staat van de stadfinanciën. Interessante pistes zijn de vaststelling dat Kortrijk wordt gekenmerkt door een werkloosheidsparadox en het vernieuwende pleidooi voor een sneltram in een afgescheiden bedding tussen de verschillende kernen.

Lijsttrekker Wouter Vermeersch is duidelijk: “Wij staan open voor elk gesprek met iedereen die, net zoals wij, willen werken aan een leefbaar, efficiënt en veilig Kortrijk, waar het goed is om te wonen, werken en ondernemen. Turbo Kortrijk is bovendien de enige politieke actor die het debat wil aangaan over de megamoskee in het hart van de stad.”

Het speerpunt van de burgerbeweging ‘Iedereen telt mee’ lijkt alvast een pleidooi tegen het cordon sanitaire dat eerder al werd doorbroken in Kortrijk. Vermeersch vervolgt: “Onze stad beleeft nog steeds een diepe politieke crisis waarvan weinig inwoners op de hoogte zijn. De wankele stadcoalitie van N-VA, VLD en SP.a raakt enkel nog aan de noodzakelijke meerderheid dankzij de verkozenen van Vlaams Belang. Een nieuwe beweging en nieuwe gezichten als alternatief voor de ‘oude garde’ is aldus welkom. Ook staat onze deur nog steeds open voor gesprekken met die andere burgerbeweging die ontstaan is na het uiteenvallen van de N-VA: Kortrijk Vooruit.”

Meer info:

Wouter Vermeersch
Lijsttrekker Vlaams Belang Kortrijk
0485/66.07.80
woutervermeerschvb@gmail.com
Bruyningstraat 115
Kortrijk

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.