Kelly !

Laatste berichten uit de krabbenmand van de Kortrijkse N-VA

Als 2 honden vechten voor een been…

Alea iacta est : het is Kelly !

De vaudeville over het lijsttrekkerschap voor de gemeenteraadsverkiezingen neemt een nieuwe wending, en volgens gebabbel opgevangen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeenteraad zou de kwestie in een definitieve plooi gevallen zijn.

Het zit zo. Aanvankelijk wou nieuwkomer Axel Ronse mordicus de lijst trekken en schepen Rudolf Scherpereel kreeg een groot mes in de rug. Dat scheen te gaan lukken omdat Ronse de steun had van het nationaal partijbestuur, inzonderheid van Ben Weyts, Geert Bourgeois en Louis Ide. Men wou per se een gestudeerde jongen van den buiten (Axel is van Brugge) aan de kop van de lijst. Een jonge snaak uit de regionen van unizo, met de postmoderne hybride dandylook van Oscar Wilde. Echter, Scherpereel, opgezweept door zijn groupies en een horde cafébazinnen liet het complot niet blauw blauw en organiseerde de opstand. Zijn niet aflatende dreigingen om van het N-VA schip te springen en naar Zuid-Tirol te trekken deden de N-VA manitoes bakzeil halen. Rudolf kreeg weer de kop van de lijst en de onfortuinlijke Ronse werd naar de lijstduwersplaats verwezen. De ontgoocheling bij Axel bezorgde de jongen ei zo na een fatale depressie en weerom werd een afkoelingsperiode ingelast. De beroering bleef aanslepen en tenslotte werd Ronse voor de 2de keer tot lijsttrekker aangewezen. Het gemor binnen de afdeling deinde uit, rebellie stak de kop op. Grote verzoener en partij-ideoloog Steven Lecluyse werd erbij geroepen, maar moegestreden en ontgoocheld over deze nooit eerder geziene koehandel, haakte Ronse tenslotte definitief af. Hij wou het niet meer doen en zich terugtrekken in zijn comfortabel dandy leventje als parlementariër op pre-pensioen.
Volgens Lecluyse gaat Ronse nu boeken schrijven. Kortverhalen. Beginnende met : ‘ik wist niet waar mijn merrie mank ging’

Toen wipte de 3de hond als een duiveltje uit een doosje : Kelly Detavernier ! De teerling is geworpen. De politiek super vruchtbare Kelly trekt de lijst ! Kelly zat al maanden in de coulissen op vinkenslag en sprong op het gepaste moment op de scene. Wat een vrouw ! Een Bengaalse tijgerin ! Een komeet aan het Kortrijks politiek firmament. Een moordgriet buiten categorie die alle concurrentie aan gruzelementen slaat. Kelly Af en Straf wordt haar lijfspreuk en verkiezingsslogan. Wat moet de kneuterige tsjevenboerinne Hannelore Vanhoenacker tegen die politieke pornoster gaan beginnen ?

In heel de saga kwam het Kortrijks partijbestuur van de N-VA nergens aan te pas. Een kudde lusteloze schapen die het schaap met de grootste bel achterna loopt. Eerst Ronse, dan Scherpereel, nu Detavernier.

Af en Straf ! Dat is politiek in de Kortrijkse N-VA !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.