Djoef in scène gezet !

Kreeg burgemeester Vincent Van Quickenborne écht een djoef op zijn muile ?

Zo ja, heeft hij dat uitgelokt, én: heeft hij het verdiend ?

Is het een waargebeurd verzinsel ?

Peter Lanssens, de meest respectabele persjongen van Qlown Town, (volgens Kortrijkwatcher), beschrijft de ‘feiten’ op zijn manier :

Peter : “Onze burgemeester, een doorgewinterde kroegtijger, wou donderdagavond 21 december de nieuwe afspanning ‘Divine’ in de Leiestraat inwijden. Er hingen heel de avond zeven tooghangers, onder wie onze burgemeester, kwijlend naar de borsten van de bazinne te gluren. Dat liep uit de hand. Toen Quickie, goed in de wind, in het holst van de nacht de trendy boîte verliet, die vooral bezocht wordt door wat ik eufemistisch geparfumeerd crapuul zou durven noemen, kreeg de burgemeester naar eigen zeggen plotsklaps op de dorpel een lelijke djoef vlak in ’t midden van zijn aangezicht. Daarbij werd zijn exclusieve Theo Hoet bril aan gruzelementen geslagen, alsook zijn linker kaak en zijn rechter oog zag zo zwart als het gat van een neger uit het putje van Afrika. De dader verdween ijlings in de duisternis.”

Burgemeester Quickie : “De onverlaat was nog dronkender dan ik, hij vloekte en tierde, spuwde na zijn djoef nog in mijn gebroken aangezicht en maakte mij uit voor politieke paria, extreemlinkse zak en geldzuchtige profiteur. Hij was kaalgeschoren met een ring in zijn neus en in zijn twee oren en een neo-nazi tattoo op zijn kale schedel. Mijn klabakken maakten foto’s van mijn geschonden kaken en mijn zwart oog. Een pv werd opgemaakt en een bevriende rechter beloofde een draconische straf. De nieweird was een blanke Kortrikzaan van middelbare leeftijd. Naar zijn accent te horen, een Overleienare uit Vercruusses reke. Gelukkig was Anouk bij Beau thuisgebleven, zoniet zaten we nog met een mietoe aanranding op de koop toe. De stomdronken Overleienare had mij aan de toog al lastig gevallen met zijn grensoverschrijdende spot en beledigingen aan mijn adres en dat van mijn vrouwke Anouk. Hij bedreigde mij met een keukenmes indien ik hem geen dubbel leefloon wou beloven. ‘k Heb hem afgesnauwd en ben naar buiten gerend, ‘t is te zeggen gewaggeld. Toen is het gebeurd. Ik ben blij dat ik het overleefd heb. Er zijn verkiezingen, ik kan u zeggen, dit is geen in scène gezette pre-electorale stunt. Het is waar en echt gebeurd. Ik zweer het op heel mijn gezin, zo helpe mij God.”

In het Kortrijkse roddelcircuit lopen de meest krankzinnige geruchten als zou Quickie inderdaad in staat zijn om een stoutmoedige stunt uit te halen en alles in scène te zetten.

Er loopt bijvoorbeeld een andere versie van het dramatisch nachtelijk gebeuren op de dorpel van Divine en deze gaat zo (volgens een betrouwbare anonieme getuige) : In die bewuste nacht heeft Q. foto doorgestuurd naar korpschef. 1 man houdt een persoon in wurggreep en andere duwt duim in de hals en Q. neemt foto en stuurt volgend bericht : “wij hebben alles onder controle aan de Leie waar geen camera’s zijn, er zijn beelden bij politie. Persoon wel kaak gebroken, grts, de Sheriff Q.”

Wat er ook van zij, in Qlown Town loopt de verkiezingskoorts al flink op.

14 oktober 2018 wenkt !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.