Axel !

Kortrijkse gemeenteraadsverkiezingen 2018

Burgeroorlog bij de N-VA

Schepen Rudolf Scherpereel wordt opzij geschoven en Axel Ronse wordt lijsttrekker.

De Kortrijkse afdeling heeft niets in de pap te brokken.

Axel Ronse reageert met een lach en een traan : “Alles gebeurt op commando van het nationaal partijbestuur : Ben Weyts en Andries Gryffroy zwaaien in Kortrijk de plak. Louis Ide kijkt meesmuilend vanop de zijlijn toe. Kijk, het zit zo. Aanvankelijk wou ik wèl lijsttrekker worden, ik eiste het zelfs op, maar nu ik meer weet, niet meer. Ik moet van Ben en Andries per se op de 1ste plaats, alhoewel iedereen weet dat ik daar geen stemmen kan halen. Ik ben van Brugge en in Kortrijk kent geen kat mij. Naar het schijnt hebben de hogere partijinstanties fundamentele bezwaren tegen Scherpereel, ik vermoed omdat hij te weinig diploma’s en grote onderscheidingen heeft en dat is ook zo. ‘Rudolf heeft niets misdaan, maar ook niets gedaan’, declameert potentaat Weyts. Levenslang leren bracht blijkbaar geen soelaas bij Rudolf, enfin, een politieke proleet, weet hij het zelf wel ? In deze tijden worden op intellectueel gebied de hoogste eisen gesteld om een wouldbe grootstad als Kortrijk te besturen. Met al zijn grootste onderscheidingen en diploma’s blaast burgemeester Van Quickenborne iedereen weg. Zelfs ex-schepen Catherine Waelkens met haar MBA en wat nog allemaal, tenminste dat beweerde ze, kon niet tegen de burgemeester op als het over de schuldenberg, de verlaging van de Leieoevers, de lege stadskas, de onbekwaamheid van de stadsbureaucraten en de grensoverschrijdende domheid van de schepenen, behalve haarzelf, ging. Niet te verwonderen dat ze gehaat werd als de pest. Nu moet IK de klap opvangen en naar ’t schijnt weten ze nog niet wat aangevangen met Rudolf. Wordt hij voorlaatste, laatste, derde of helemaal niets ? De partijtop verwijt hem zijn recht op luiheid gemaximaliseerd te hebben. Rudolf twijfelt of hij de kelk tot de bodem zal ledigen en zich schikken naar de dictaten van Weyts en cie, of trekt hij gedesillusioneerd, maar vrij als de wind naar Zuid-Tirol ? In elk geval, ik begin mijn campagne vandaag nog en straks in ’t Kortrijks Handelsblad op de koffie bij de Axel Vandenheede, volgens Kortrijkwatcher een journalistieke flikflooier eerste klas. Mijn poulaine Kelly staat tweede, aah Kelly, een onweerstaanbare moordgriet met haar twee maten te kleine Giorgio Armani pantalons, ze gaat veel kiezers binnen doen, geloof mij. Dan is er nog gewezen Vlaams Belanger Maarten Seynaeve, een onverbeterlijke flamingantische fanaticus. Ik moet de man niet. Toch stond hij al aan mijn voordeur samen met de behaagzieke An Vandersteene met Jan. Om ‘een goed woordje te doen’ bij Ben en Andries. Hun onbeschaamdheid kent geen grenzen. Bah, ik walg van tafelschuimers en kruipkonten. Ik heb wat relaties in de Kortrijkse politieke onderwereld en dat maakt dat ik er zeker van ben dat het allemaal in orde komt.”

Bij de N-VA zijn de schermutselingen ontaard in een burgeroorlog.

Spannend ! 14 oktober 2018 wenkt !

Wordt vervolgd.

P.S. De onderhandelingen van Kortrijk Vooruit met ‘een klepper van een lijsttrekker’ zouden in de laatste rechte lijn zitten. Geo en Marniek mikken op het verlies van twee zetels bij de N-VA. Bij Turbo zitten ze te broeden op een duivels plan. Felix en andere De Clercken zouden op het punt staan papa en de moederpartij te verraden. Ze mikken op het verlies van vier zetels bij de tsjeven.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.