Tina

Volgens de allerlaatste berichten zou Axel Ronse dan toch geen lijsttrekker worden bij de Kortrijkse N-VA. Het zou Rudolf Scherpereel worden, gevolgd door Kelly Detavernier. Er wordt nog hard gevochten voor de (verkiesbare) plaatsen tot aan 10. Piet Lombaerts, An Vandersteene, Liesbet Maddens, Peter Sustronck,.. Ronse zou lijstduwer worden, al houdt men er rekening mee dat zijn gekwetste eigenliefde wegens het verlies van het lijsttrekkerschap, hem tot wanhoop drijft, dat hij de partij de rug toekeert en naar de open stadslijst van de burgemeester vlucht, waar interessante mandaatjes wenken.

Ex-Vlaams Belanger en overloper Maarten Seynaeve zou de 3de plaats krijgen en hem werd een schepenpostje beloofd als dank voor het redden van de stadscoalitie na het verdwijnen van schepen Catherine Waelkens, (opgestapt uit onvrede met de ‘maffieuze gang van zaken’ binnen de N-VA en de stadscoalitie en uit de partij gestapt) en Steve Vanneste, op instigatie van pluimstrijker Axel Ronse door het nationaal partijbestuur aan de deur gegooid.

Politieke duizendpoot Jan Dhaene, van alle politieke en andere markten thuis, doet ook weer mee, zij het niet voor de stemmen, maar voor de leute en om de relatietjes met de separatistische criminelen uit Catalonië warm te houden. Carles Puigdemont zou zijn campagne steunen. Jan heeft één (1) programmapunt : de Catalaanse onafhankelijkheidsvlag aan het stadhuis hijsen en een portret van Carles in de raadszaal naast Mathilde.

De overmoedige Kortrijkse N-VA-er Jan Declercq rekent op 10 zetels, een winst van 3. Maar Jan is, naast man van schepen An, een spotvogel en een praatvaar die niet au serieux wordt genomen binnen de N-VA gelederen, lokaal en nationaal.
“Dat hij zich maar met zijn naaktportretten van nymfomanes en het knuffelen van An bezighoudt”, roddelt Filip D’huyvetter, de grootste causeur van Qlown Town.
“Een rebel en een sociale nihilist”, kwaakt Ronse over D’Huyvetter.
“Inderdaad”, aldus Steven Lecluyse (off the record) :  “Filip wil geen willoos radertje spelen in de machtsspelletjes binnen de Kortrijkse politieke diergaarde rond meestercomplotteur Van Quickenborne en zijn paladijnen Maarten Vander Stichele, Wouter Allijns, Arne Vandendriessche, Wout Maddens, Sander Maenhoudt, Polle Hiergens, Angelique Dekeyrel, Machteld Claerhout, spring-in-’t veld Tiene Castelein en een dozijn andere zwervers, jabroeren en politieke dwergkonijnen.”

Het is de talk of the town in Qlown Town : in het Kortrijks VLD bestiarium zwaait de doortrapte en op geld en macht beluste ruwaard Quickie onbedreigd de scepter. Een cynicus uit het Kortrijks VLD bestuur, een wouldbe schepen, typeert de burgemeester als volgt : “zijn legendarische gierigheid, zijn onmatige zucht naar geld, rijkdom, bezit, veroveringen en andere onnutte dingen, zijn gebrek aan onthechting, zijn aangeboren minachting voor bezitlozen en dommeriken, zijn kleingeestige bekommeringen en de verwaarlozing van zijn liefdesleven en van zijn gezinsplichten, zullen Quickie op halflange termijn de das omdoen en hij zal eindigen zoals hij begonnen is: bedelend met een witte paraplu, oog in oog met de hond Tina.”

N-VA bestuursleden met ervaring geloven niet dat de Kortrijkse Vooruiters een bedreiging vormen en de afvallige CD&V-ers van Turbo met Dieter Devos en Benjamin Vandorpe, aangevuld met zoontjes en dochters van Stefaan De Clerck, vinden ze al helemaal om mee te lachen.
Kansloze N-VA backbenchers steken ook hun neus aan het venster : meisje Birgit Dewulf (passie, onschuld, veel liefs…),  Michel De Wandel (autodidact), Trui Steenhoudt (grote mond, hekel aan gezag en aan Axel Ronse…), Inès Vandewoestijne (druk, druk, druk), Jorgen Deman (intelligent, maar wie kènt de jongen eigenlijk ?), Philippe Dejaegher (te veel saaie burgermansdeugden), Frank Billiet (verwarde geest ?), Isa Verschaete, onnuttig overblijfsel van Vlaams Belang. Anderen ? Slagen de backbenchers erin om hun vermeende zwaarwichtigheid te verzilveren, zonder belachelijkheid op zich te laden ?

Kabinetard Steven Lecluyse wordt beschouwd als superbrein en ideoloog van de Kortrijkse N-VA. Dat ontkent de jongen niet. Hij pakt er zelfs op de stadsrecepties mee uit. Geen N-VA-er van enig niveau die daaraan twijfelt. Maar slimmeriken zijn gevaarlijk, zegt schepen Kelly Detavernier. Volgens Kelly wordt Steven door ‘Brussel’ achter de hand gehouden voor een hogere roeping binnen de Kortrijkse afdeling.

Dat het Kortrijks N-VA bestuur een krabbenmand is, dat er chaos en anarchie heerst, dat de opstand der halfintellectuelen nakende is, dat een handvol aanstellers in de waan verkeren dat de jackpot hen te beurt zal vallen, weet heel het lokale politieke wereldje, inzonderheid zij die zich de ‘onderzoekende persjongens’ noemen en alle recepties afschuimen en tegen de politieke elite aanschurken, maar niets weten of willen weten, de schandalen wegwuiven, over alles zwijgen wat ertoe doet en de bar leegdrinken.

Het Kortrijiks N-VA bestuur maakt een stuurloze en uitgebluste indruk en dat verontrust burgemeester Van Quickenborne.
Kan Quickie wel op hen rekenen om zijn meestercomplot van 2012 in 2018 te herhalen ?

14 oktober 2018 wenkt !

Wordt vervolgd.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.