Dromen

Dromen zijn bedrog.  (Marniek De Bruyne)

“De mate waarin mensen in het bestaan van veranderingen geloven hangt af van welke oplossing voor het probleem je aandraagt.”

Een stad moet evolueren. Niet evolueren is stilstaan en stilstaan is in werkelijkheid achteruitgaan. Evolueren moet echter doordacht gebeuren en via een langetermijnvisie worden gestuurd.

Een aantal leden van Kortrijk Vooruit hebben deelgenomen aan het derde stadsdebat of wat deze stad onder ‘debat’ verstaat. Na afloop van de avond werden vele vraagtekens geplaatst omtrent wat deze Stadscoalitie in het achterhoofd heeft voor Kortrijk.

De deelnemers werden gebombardeerd met woorden als fietspoort, productief park, landschapsbouw, campustoren (stapelen) en groene aders. Zij kregen voorbeelden te zien, maar vreemd genoeg kwamen deze steeds uit het buitenland! Blijkbaar moet Kortrijk één grote incubator of proeflab worden voor theoretische modellen en hoogdravende dromen.

Start-ups, het nieuwe modewoord, zijn de toekomst en vormen de spil van onze toekomstige stad.  Over de toekomst na een startfase wordt niet gesproken.

Ook gaat men volledig voorbij aan de demografische realiteit, de stijgende armoede, de mobiliteitsproblemen, de vergrijzing, de verkleuring, de aantrekkingskracht van de ons omringende steden en gemeenten, werkgelegenheid, … enz. Zelfs het winkelgebeuren is een nevenkwestie geworden.

Vreemd genoeg gaat men er van uit dat de Kortrijkse bevolking niet meer gaat groeien!  Wat is er dan mis met onze stad? Zowel Roeselare als Waregem boomen voor het ogenblik.

Je kunt als stadsbestuur grote dromen hebben, maar een beetje realisme kan echt geen kwaad. Trouwens wat al deze dromen ‘kunnen’ kosten, daar wordt met geen woord over gerept.

Kortrijk Vooruit / 100 % Kortrijk

 

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.