Vreemdelingentaks

INGEZONDEN STUK

Persbericht maandag 9 oktober 2017

Vreemdelingentaks: N-VA Kortrijk neemt afstand van nationaal partijstandpunt

Maandag 9 oktober heeft de voltallige Kortrijkse gemeenteraad eensgezind tégen de vreemdelingentaks van de federale regering gestemd. N-VA, VLD en CD&V gaan daarmee dus uitdrukkelijk in tegen het nationale partijstandpunt.

Behoudens Vlaams Belang en één onthouding heeft de ganse gemeenteraad de vreemdelingentaks, die werd ingediend door gemeenteraadslid Steve Vanneste (VlaamsBelang), weggestemd. Het ingediende voorstel tot beslissing betrof een exacte kopie van de tekst die in de Gemeente Boom werd goedgekeurd door de lokale bestuursmeerderheid van N-VA, Open VLD en CD&V.

Dit voorstel was voor Vlaams Belang een belangrijke test van de daadkracht van de N-VA, maar ook van coalitiepartner Open VLD en oppositiepartij CD&V. De wetswijziging en de goedkeuring van het KB werden in het federaal parlement gestemd door N-VA, Open VLD en CD&V. Het feit dat de lokale afdelingen hun eigen wet wegstemmen in de gemeenteraad slaat werkelijk alles. Dat is vooral opmerkelijk voor N-VA Kortrijk. Verschillende N-VA kopstukken hebben de vreemdelingentaks immers in hun eigen gemeente ingevoerd: bijvoorbeeld Antwerpen (Bart De Wever), Lubbeek (Theo Francken) en Brasschaat (Jan Jambon).

Hoewel Kortrijk tal van gelijkaardige retributies kent, merkte Schepen Arne Vandendriessche (Open VLD) toch op dat deze retributie meer zou kosten, dan deze zou opbrengen.

Steve Vanneste: “Dit is een terugbetaling van een bepaalde dienstverlening. Dit argument klopt dus niet. Bovendien is het een statement. Migratie gaat over rechten en plichten. Wij als Kortrijkzaan moeten ook betalen voor diensten die de stad ons aanlevert. Dit moet voor iedereen gelijk zijn.”

Politiek zwaarwichtig was dat schepen Vandendriessche letterlijk liet optekenen dat “Stad Kortrijk niet wil meewerken aan dit symbooldossier”. Hij antwoordde bevestigend op de vraag of hij in naam van de volledige stadcoalitie en alle gemeenteraadsleden sprak.

Lijsttrekker Wouter Vermeersch: “Vandaag is het glashelder: Van Quickenborne mag dan wel formeel de burgemeester zijn, de socialisten zijn de baas in deze coalitie. N-VA en VLD doen niet meer dan braaf aan het handje van de socialisten meelopen. N-VA is kruiwagen van progressief links in de verdere vervreemding van Kortrijk.”

Meer info:
Wouter Vermeersch, lijsttrekker Vlaams Belang Kortrijk, 0485/66.07.80
Steve Vanneste, gemeente- en politieraadslid Vlaams Belang Kortrijk, 0494/87.73.78

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.