De dooddoeners van TURBO

De nieuwe politieke beweging TURBO is een afscheuring van de Kortrijkse CD&V.
Dat werd fluisterend aan Jarretelle bevestigd door vier van de vijf kinderen van Stefaan De Clerck: Marie, Sarah, Thomas en Felix. De vijfde houdt haar antwoord nog in beraad.

“Is Kortrijk goed bezig? Wat zegt jouw buik?” (Turbo voorman Benjamin Vandorpe)

De nieuwe politieke beweging TURBO is niet goed bezig.

Speerpunten van Turbo :

1.Feestcoalitie, maar Kortrijk wordt snel armer.
Waar zijn de cijfers ?
Bovendien : de armoede is gekleurd.
Hoe meer asielzoekers en consorten, hoe meer armoede.

2.Te dure appartementen, gevolg stadsvlucht.
Prietpraat. Klopt van geen kanten. Kortrijk is een van de goedkoopste steden van Vlaanderen op gebied van wonen. De zogenaamde stadsvlucht is gestopt. Er is weer aangroei, weliswaar bescheiden en dankzij immigratie.

3.Geen zitbanken maar bloembakken.
De zogenaamde ‘zitbanken’ bij de ingang van de K werden ingenomen door drugsdealers en ander schorremorrie. Dankzij de bloembakken werden ze ‘opgekuist’.
Wie kan daar tegen zijn ? Alleszins de autochtone bewoners van de Koeiemarkt niet.

4.Camera’s schrikken af.
Wie is bang van camera’s, behalve Kortrijkwatcher ? Niemand.
Het is bewezen : dankzij de camera’s is de stedelijke criminaliteit drastisch gedaald en worden criminelen snel en efficiënt opgespoord en over de grens van Kortrijk gezet.

5.Werkloosheid stijgt hier.
Hoezo ?
Waar zijn de cijfers ?
Regio Kortrijk bij de laagste van het land.

Onze buik zegt nee, ons verstand ook. Het stadsbestuur heeft geen coherente visie. De blik staat op vandaag en niet op morgen, laat staan op oneindig.” (Benjamin Vandorpe).

Maar ook de Kortrijkzanen zullen tegen de leugens, halve waarheden, dooddoeners en beuzelarijen van Turbo massaal nee zeggen in oktober 2018.

“Het beleid klopt zich constant op de borst. We zouden liever zien dat er vaker in stilte wordt voortgewerkt. Kortrijk wordt pretentieuzer en het gaat snel. De kloof tussen arm en rijk wordt groter. De fraudeurs van de Wolvendreef moeten gepluimd worden. We weten dat omdat we het zélf hebben onderzocht.” (Dieter Devos, ACV-vakbonder).

Benjamin Vandorpe : “Er wordt té tam oppositie gevoerd. De CD&V ligt in coma. We zijn de oppositie niet ongenegen, maar we vinden het wel hoog tijd dat die zichzelf een boost geeft. Echter, we zijn er zeker van dat het kalotenkalf verdronken is. Het zal er niet meer van komen met uitgeleefde personages zoals de boerinne van Kortrijk Christine Depuydt, postjespakster Ceska Verhenne, Roel papfles Deseyn en de politiek misbruikte Hannelore Vanhoenacker die al jaren naar de liberalen lonkt. De Bethune, de Ludo Van Campenhout van de Kortrijkse politiek, heeft forfait gegeven. Het ontwenningsgesticht wenkt. Wij zijn op zoek naar meer visie, naar meer beleid, en naar ernstige mensen. Mensen met een hart en ziel voor Kortrijk. Geen meelopers, geen postjespakkers, geen hoerenjagers, geen transgenders, geen klaplopers, geen politieke halfbloeden, geen racisten, geen FKK-ers, geen centenneukers, geen sossen, geen politieke overspeligen, niet te veel vrouwen en dronkaards, maar mensen met een ruige of strafbare mening. Mensen die willen verbinden en die hun stad willen vormen van binnenuit. Mensen die overal elders zijn buitengevlogen of wegens hun mening vervolgd worden. En die zijn er in onze stad. We geven enkele namen vrij : de mislukte overloper Maarten Seynaeve, de zwalpende Steve Vanneste, de onfortuinlijke Cis Rodenbach, al lang geen kaloot meer, de verbannen Catherine Waelkens, politieke kickbokser Pieter Vanherpe, het politiek kabaretkoppel Geo Verstichel en Marniek De Bruyne, Adolphe Scherpereel, alias de Prikballon, die door Axel Ronse van de N-VA lijsttrekkersplaats werd geduwd, Jan Dhaene, die vanuit Patagonië staalhard ontkent, maar ik weet wel beter, de politieke vadermoordenaars Sarah, Marie, Thomas en Felix De Clerck. Verder de politieke neofieten immotycoon Leopold Dekeyser, humorist Joost Devriesere, Vlasmarktburgemeester Mike Tattoo Lefebvre, cafébaas Johan Verniest van de St Georges. Verniest is berucht om zijn criminele meningen en uitspraken en is in verdenking gesteld, niemand weet waarvoor of waarom of voor welk gezegde of uitspatting, maar het verbaast ook niemand, alleszins zijn klanten niet en diep van binnen weet Johan dat hij een zekere weerzin opwekt bij burgemeester Quickie en zijn schepentjes, het verklaart zijn immense vrolijkheid en humor, het legt hem geen windeiers, de kapoen. Hedebouwer Peter Lanssens is ook kandidaat, evenals Cissen pop-up Royale Vantomme, en last but not least Kortrijkwatcher Frans Lavaert, hèt politieke genie van Qlown Town, die zich het zout en de peper van Qlown Town waant. Bij zijn laatste poging op de VLD-lijst in ’t jaar 2000 haalde Frans 171 stemmen, het tweede minst van de lijst. Frans zou bij Turbo op het dubbele mikken vanop plaats 40. Dankzij het societynetwerk van zijn verloofde. Wat er ook van zij, men kan er eens mee lachen, maar sinds onze bijeenkomst van 27 dezer stromen de kandidaturen binnen als Leiewater. Frans kon er niet bij zijn in deDingen, ‘want’, zo excuseerde Frans zich ‘ik was die avond erg druk bezig mijn verloofde te beminnen’. Waarvoor alle begrip. Wie zal de onbeschrijfelijke gelukzaligheid op het gezicht van de man kunnen vatten wanneer hij ooit meer stemmen haalt dan in ’t jaar tweeduizend! Ik voel nu al aan mijn theewater dat het politiek genot dat zich van mij meester zal maken na de verkiezingen van 2018, mijn verdere carrière zal bepalen. Het wordt in Qlown Town nooit meer zoals voorheen. Make QT great again!”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.