Brick Play !

Dagen aan een stuk werd Kortrijkwatcher Frans Lavaert op FB met bagger en andere uitwerpselen overgoten omdat hij het gewaagd had schepen De Coene de grootste graaier van de Kortrijkse stadscoalitie te noemen, op de voet gevolgd door schepen Weydts, (De Coene met 17.000, Weydts met 8.000 euroots per maand).

Jarretelle heeft met KW te doen en belde op een avond aan bij nummer 10 in ’t Begijnhof.

Jarretelle : Wat is uw klacht ?

Kortrijkwatcher : (met de blik van een afgeranselde Deense dog) Euh, hmm, wel kijk, euhh, ik baseerde mij op officiële bronnen bij het Belgisch Staatsblad, 11 aug, 2016, pagina 51310, de bijbel van de correcte informatie over cumuls en gegraai. Zwart op wit staat daar vermeld dat De Coene twee (2) bezoldigde mandaten heeft, met name schepen en ocmw voorzitter. Ik gaf dat dan ook even zijdelings – pro memorie zeg maar – mee  in mijn commentaarstuk van 1 september. Peter Lanssens, een communistische inktkoelie van de rioolgazette het laatste nieuws, had lont geroken om mijn stadsblog ‘kortrijkwatcher’ den duvel aan te doen en te verkondigen dat ik een seniele oude aap ben, met wie heel Kortrijk zich dagelijks een breuk lacht. En dat ik beter een gesticht zou zoeken. Op FB reageerde De Coene, met zijn verstikkende pretentie, als door een wesp gestoken. Dat ik dat niet wist zeg ! Hij trok mijn politieke kennis en goede wil zwaar in twijfel en vroeg zich af of mijn uitlatingen niet strafbaar waren. Hij permitteerde zich zelfs om mij een imbeciel te noemen, maar relativeerde achteraf zijn lasterpraatjes met de opmerking dat ik op een ouderdom gekomen ben waarop bij veel mensen die zichzelf overschatten, cynische dwaasheden schering en inslag zijn. Echter, De Coene bleef de bal misslaan en volharden in de boosheid. Na mijn persoonlijke interventie bij het Rekenhof, de Nationale Bank, de Staatsveiligheid, Interpol, de EU commisie, Unia, de Raad van Europa, het kabinet van Zuhal Demir en het Hof voor de Mensenrechtenindustrie in Straatsburg, alwaar ik inzage kreeg in alle mogelijke papieren en computers, werd het mij zwart voor de ogen toen ik zwart op wit kon lezen dat schepen De Coene inderdaad de bezitter is van twee (2) bezoldigde mandaten, te weten schepen van de stad Kortrijk en ocmw voorzitter. Inkomen maandelijks 17.000 euroots bruto. Meer nog, De Coene is ook voorzitter van az Groeninge, maar daarover had het Hof voor de Mensenrechtenindustrie zijn twijfels over de hoogte van de bezoldiging, zodat ik Philippe daarvan niet wil beschuldigen tot ik meer informatie heb opgevraagd bij de Unesco, de Oeso, de WHO, Amicitia Fortior, Rudy De Leeuw, de Uefa, en bij het International Instituut voor Vrede en Democratie van Yves Leterme in Stockholm. Ziezo. Tegen deze repliek had schepen De Coene geen verhaal en zweeg hij verder als vermoord. Zwijgen is bekennen, zeg ik al heel mijn leven. Inmiddels volgde er een sliert van wel een dertigtal reacties van ordinaire fb-ers die te dom zijn om hooi te eten. Naast de kwestie. Heisa en commotie. Wat heb ik  geleden zeg ! Een horde van acolieten pakte uit met akelige, platte hatelijkheden tegen mijn persoon, tegen mijn advieurs, tegen de stadhuismollen die mij dagelijks van nieuwe roddels voorzien, tegen mijn verloofde en tegen mijn beheerraad. Ik bespaar u  een bloemlezing van al die stront. Ook van de reacties die een stuitend gebrek van kunde verraden over politiek. Skandalig. Ik moet ook nog iets kwijt over de schepen Axel Weydts. Hij heeft 8 betaalde mandaten met 8.000 euroots per maand en werd hierdoor in het boekske Knack aangehaald als de grootste ‘graaier’ van Qlown Town na De Coene. Zijn reactie op mijn stuk was totaal beneden enig niveau. Beschamend. Weydts verweet mij een racist te zijn, een homofoob, een fascist, een misogyn, een travestiet, een neo-nazi, een KKK-er, een PKK-er, een leugenaar, een onbenul, een bedrieger, een aanhanger van Hedebouw, kortom de grootste nieweird van ’t stad. En dan zwijg ik nog over het bijzondere feit dat het ‘gewoon’ raadslid Marc Lemaitre het hoogste aantal mandaten van heel Zuid-West-Vlaanderen in de wacht heeft gesleept. Van Lemaitre geen gebenedijd woord hierover, ook niet over zijn inkomen op FB, nochtans dagelijks zijn lijfblad. Geen kik. Dat is toch godgeklaagd ? En dat noemt zich dan de Michail Soeslov van de Kortrijkse sossen. Sindsdien is hij mijn literair vriendje niet meer en kijkt hij de andere kant op als ik hem tegen het lijf loop, de lafbek. Zijn ‘Kortrijk links bekeken’ bestaat intussen niet meer. En nu moet ik werken. Een brekend bericht over ‘Brick Play’, ‘Kuns’ op Kortrijk Weide. Een ontluisterend betoog. Het dossier is weer verpletterend ! Dankzij mijn zwaartillende geest en mijn uitbundige vakkennis ! Blijven kijken !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor. Bookmark de permalink.