Rudolphe de Prikballon


INGEZONDEN STUK

NIEUWS UIT DE GEMEENTERAAD

(maandag 11 september 2017)

Marniek De Bruyne

Een afvaardiging vanuit de Kortrijkse Groothandelsmarkt kwam gisteren afzakken naar de gemeenteraadszaal in Kortrijk. Zij kwamen er publiekelijk aantonen dat zij niet te spreken zijn over het feit dat deze Stadscoalitie op eigengereide manier de toekomst van vele handelaars, eigenaars en werknemers van de Groothandelsmarkt in Heule torpederen.

Schepen Scherpereel (lokale economie) durfde voorafgaand aan de gemeenteraad, de confrontatie niet aan. Via een sluipweg dook hij op in de raadzaal

Na de interpellatie omtrent dit dossier werd het heel duidelijk dat de aanwezige delegatie op geen enkele empathie of medeleven moest rekenen vanuit de Stadscoalitie. Zowel Schepen Scherpereel als Schepen Vandendriessche lieten duidelijk verstaan dat het voor hen een uitgemaakte zaak is.

Vandaag, dinsdag 12 september, gaat om 16.00 uur nog een overleg door met een aantal afgevaardigden van de Groothandelsmarkt en Schepen Scherpereel. Als de toon van de discussie in de Gemeenteraad ook deze namiddag wordt behouden, zal dit waarschijnlijk een dovemansgesprek worden.

Het wordt voor de buitenstaander pijnlijk duidelijk dat alles moet wijken voor de arrogantie waarop deze Stadscoalitie zichzelf in de kijker wil stellen.

Kortrijk Vooruit begrijpt de stelling van deze meerderheid niet. Wel werd duidelijk dat er een financieel addertje onder het gras zit. Schepen Scherpereel liet duidelijk verstaan dat om het even welke oplossing er zou bestaan, deze geen eurocent mag kosten. Heeft de Stadscoalitie inschattingsfouten begaan met mogelijk negatieve financiële gevolgen ? Zijn de Kortrijkse financiën dan misschien toch niet zo gezond als men wil laten uitschijnen?

KORTRIJK VOORUIT 100 % Kortrijk

 

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.