Geen rolstoelers in Qlown Town


Beste Jarretelle,

Persoonlijk heb ik gisteren kennis gemaakt met de nieuwe vierkante kinderkopjes aan de nieuwe Leieboorden. Met de aan zekerheid grenzende kans dat ik alle ‘coalitie schatplichtigen’ op mijn dak ga krijgen met wat ik nu schrijf kan ik u verzekeren dat mensen in een rolstoel of mensen die echt niet goed te been zijn hier geen plezier gaan aan beleven.

De nieuwe puntige kinderkopjes (kasseien) maken dat een rit in een rolstoel een hobbelig circuit gaat worden, natuurlijk moet er nog zand tussen de voegen komen. Blijkbaar moet design ook hier weer zijn zeg hebben. Met een rolstoel of rollator, of als men echt moeilijk te been is, want we hebben nu eenmaal ook een te respecteren oudere bevolking in onze stad, gaat het geen sinecure zijn om over dat pad te gaan. Blijkbaar telde daar ‘Kortrijk spreekt’ of althans een deel van ‘de zwakkere Kortrijkzanen’ spreekt niet meer mee.

Heeft men dat spul al eens uitgeprobeerd ?……………..ik geloof het echt niet.

Verder mocht ik gisteren een dame wegvoeren die een zware val had gemaakt aan de Broeltorens op de werken, met een zeer zwaar gekneusde oogkas en geschaafde knie als gevolg. Signalisatie ter plaatse = geen, afsluiting =geen en waarschuwingen =geen. Blijkbaar moet men, zoals ik net via de stadsdiensten mocht vernemen met klachten bij Waterwegen etc…zijn , alhoewel men in onze stad wel de pluimen van de veranderingen op een ‘andere hoed’ wil steken .

Met het risico dat ik ook de naam van ‘azijnpisser’ ga krijgen wil ik daar enkel op voorhand op antwoorden : “als dit ook maar één heel klein beetje helpt aan de inspraak van mensen in een rolstoel of mensen die moeilijk te been zijn bij dergelijke projecten wil ik graag iedere dag een liter azijn p……

mvg
Geo Verstichel
Kortrijk Vooruit

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Lezersbrieven. Bookmark de permalink.