Willy & Antoine

Kortrijk Vooruit Politiek Platform strikt Willy Kuijpers (81), doodgraver van de Volksunie.

In een Kortrijkse afspanning stelden Geo Verstichel en Marniek De Bruyne, aanvoerders van Kortrijk Vooruit Politiek Platform, de mensen voor die zich al aansloten. Daarbij twee overjaarse kleppers uit de oude Volksunie.

De eerste klepper is Willy Kuijpers, 81 jaar, (hoogbejaard, maar jong van ideetjes) uit Herent bij Leuven. Kuijpers is gewezen burgemeester van zijn dorp

Nadat Willy heel zijn leven lang de revolutie voor onafhankelijkheid is gaan plegen in achtereenvolgens Schotland, Catalonië, Quebec, Baskenland, Noord-Ierland, Friesland, Bretagne, Londonderry, Koerdistan, Tibet, Zuid-Ossetië, Kwazulu-Natal, Limburg, Oost-Congo, Elzas-Lotharingen, Zuid-Jemen, Kirgizië, Turkmenistan, Oezbekistan, de Faroereilanden, bij de Bergturken en de Tamiltijgers, in Knokke-Le-Zoute en bij nog een dozijn zelfbeschikkingsvolkeren en -stammen en nadat hij Atatürk een Cia-agent hand genoemd en dat allemaal blootsvoets in zijn Scheutisten sandalen, is hij tot het besef gekomen dat de tijd van gaan in Herent is gekomen en dat hij aan de lokroep van De Bruyne en Verstichel niet kan en mag weerstaan. Zaterdagavond heeft hij de knoop in een Kortrijkse afspanning doorgehakt. Willy verhuist met zijn hele hebben en houden en zijn collectie paterssandalen en rolkraagtruien naar een huurhuisje naast Atakwa in de Stacegemstraat. Willy wordt lijsttrekker bij Kortrijk Vooruit. Na die aankondiging viel er drie minuten stilte in de zaal. Van een politieke atoombom gesproken !

Geo en Marniek hielden nog een tweede atoombom achter de hand.

Daar verscheen de tweede klepper Antoine ‘Lieve Mensen’ Denert met zijn talibanbaard van achter de coulissen. De man die 30 jaar burgemeester van Kruibeke was. Ook Antoine bezweek onder de sirenenzangen van Verstichel en De Bruyne en aanvaardt het lijstduwerschap. Denert was altijd overal tegen, een benijdenswaardige kwaliteit in de dorpspolitiek. Dat was de tweede atoombom.

Recht door Zee.

De twee kleppers Kuijpers en Denert, die zeker verkozen worden, beloven van Kortrijk een wereldstad met allure te maken. Topprioriteiten : alle auto’s uit de stad bannen, allemaal, de grote Markt vol zilverberken zetten, van de Lange Steenstraat en de Wijngaardstraat een woonzorgcentrumstraat maken en K in Kortrijk veranderen in K uit Kortrijk.

Hun devies : politiek recht door zee !

De oppositie, aanvankelijk in een deuk van ‘t lachen, is er niet gerust in en onderzoekt of een totaalverbod op de intrede van Kuijpers en Denert in Kortrijk haalbaar is en of een bundeling van krachten geen antwoord kan bieden op de atoombommen van Verstichel en De Bruyne.

In Qlown Town durft niemand de uitlachnaam Statler&Waldorf nog in de mond nemen.

Oktober 2018 wenkt !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.