Wie het kleine niet eert

Beste Jarretelle,

Ik wil bij deze een rechtzetting doen op het tendentieus artikel in Knack over mijn zogezegd superinkomen uit politieke postjes en bijpostjes ten bedrage van in totaal 7.680 euroots bruto per maand. Dat is ongeveer 5.700 netto.

Kijk, ik wil niet versteken dat dit een mooi inkomen is als men het vergelijkt met het inkomen van een fin de carrière voerman, een doorsnee verworpene der aarde dus, die bij Boels Verhuurt Bijna Alles tegen 1.450 per maand met mobiele pis-en kakkotjes en mortelmolens rond rijdt. Ik ben ik godverdomme nooit vragende partij geweest voor bijpostjes en proftijtjes zoals een half dozijn gratis Vip-kaarten voor Alcatraz, voor Kortrijk en Waregem Koerse en een gratis abonnement op de Schouwberg, de Veekaa en Buda Kunsteneiland. Men heeft ze mij naar mijn kop gesmeten toen ik schepen van de stad Kortrijk werd. Kon ik weigeren ? Neen, want dan zou partij-ideoloog Marc Lemaitre schepen gebleven zijn en zou de sloeber te veel in zijn baard gelachen hebben, een grote stap achteruit in de verjonging, versobering en pragmatisering van het stadsbestuur. Ik weet dat er zeker kan gewied worden, wat ik trouwens nu al ruimhartig doe. Ik heb bijvoorbeeld mijn zeven niet betaalde postjes afgestoten, zodat ik alle vergaderingen van mijn betaalde postjes kan bijwonen, hetgeen ik vroeger niet kon, ten nadele van mijn zuur verdiende zitpenningen. Als mijn partij of schepen De Coene dat vraagt, geef ik graag sommige van mijn bezoldigde postjes op, op voorwaarde dat ik gecompenseerd word voor mijn inkomensverlies natuurlijk. Ik ben niet gek hé! Zo is mijn mandaat als bestuurder bij Goedkope Woning al gestopt in juni wegens de fusie van de huisvestingsmaatschappijen. De maandelijkse zitpenning van 178 euroots wordt gecompenseerd doordat ik vanaf januari 2018 samen met mijn man Johnny levenslang twee keren per dag gratis mag gaan eten in de eerste klasse afdeling van het Volksrestaurant van mijn copain, partner in crime haha, Philippe De Coene. Dat zal een slok op de borrel schelen wat mijn inkomen betreft. Ge moet namelijk ook weten, het werktempo van een Kortrijkse schepen ligt verschroeiend hoog, dag en nacht legt de burgemeester er de zweep op, bijna dodelijk. ‘Vincent schijt ons alle dagen uit voor rotte vis, voor onbekwame nietsnutten die alleen maar koffie slurpen, strips en roddelgazetten lezen, hij is waarlijk helemaal zot geworden, misschien zit hij aan de wiet of cocaïne’ fluisteren de Quickie kabinetards Sander Maenhoudt en Maarten Vander Stichele. De burn-out wenkt als we niet in de mogelijkheid gesteld worden als schepen op tijd en stond een ontstressend dienstreizeke te maken naar Kopenhagen, Madrid, Parijs, de Maagdeneilanden of Cebu. Ik zou de hondenstiel niet lang uithouden zonder drie vier jaarlijkse vakantiereisjes met den Johnny naar Capri, Ibiza, de baai van Napels en één keer per jaar Port Naturiste in Cap d’Agde. En zonder etentjes in de sterrenrestaurants van Kortrijk en omliggende. Johnny en ik zijn dan ook een graag gezien liefdeskoppel bij Peter Goossens en Mathieu en Sofie in Table d’Amis. Wij koken ook graag duur en exclusief thuis, wat we in het lang en breed op de sociale media etaleren, kwestie van te tonen hoever we het als geboren en getogen verworpenen der aarde gebracht hebben. Ik kom uit een poepsimpel proletarisch milieu en beschik onverwacht over een uitbundig inkomen, maar geld speelt voor mij geen rol meer, ik heb daar geen besognes meer over. Ben ik daarom veranderd als persoon ? Ben ik daarom een spelmaker naar het voorbeeld van wouldbe Real Estater Leopold Dekeyser geworden ? Heeft geld mijn persoonlijkheid in ongunstige zin veranderd ? Ben ik hooghartig geworden tegenover de Kortrijkzanen aan de onderkant van de sociale ladder ? Een parvenu, een nouveau riche ben ik niet en ik behoor niet tot de Kortrijkse beau monde of tot het omkoopbaar society-genootschap van Stefaan De Clerck en Philippe Vlerick en hun trawanten van hetwelk geen heil te verwachten valt, behalve voor henzelf. Mijn goed gevulde bankrekening heb ik te danken aan een mengeling van voorbeeldige en gewetensvolle politieke ondernemingsgeest, volgzaamheid, onderwerping en aan mijn hondstrouwe vriendschap met politieke lieden uit mijn partij die de touwtjes van de macht en de politieke berekening in handen hebben. Philippe De Coene is mijn topmentor, de aanduwer van de schommel van mijn sukses. Alles heb ik aan hem te danken. Alles. Philippe is top en wordt verteerd door edelmoedigheid, onbaatzuchtigheid, menslievendheid en zelfopoffering. Is daar iets mis mee ? Mag mijn inzet en werkkracht niet beloond worden ? Ik ben niet in luiheid blijven leven zoals zij die heel hun leven in de hangmat van de Staat blijven hangen. Ik voel me prettig in mijn huidige staat en de vele voorrechten neem ik er enthousiast bij omdat ik ze verdien. En neen, ik voel geen walging voor de mens van alle dag, voor het gespuis dat niet begrijpt waartoe een job als de mijne leidt voor het welzijn van de Kortrijkse samenleving. Mijn lijfspreuk luidt dan ook : ‘wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’.

Axel Weydts
8 bezoldigde mandaten
Beroepsmilitair met verlof zonder wedde
Schepen van Mobiliteit, Openbare Werken en Parkeren
Provincieraadslid
Bestuurder Leiedal
Lid Politieraad Vlas
Bestuurder Goedkope Woning
Bestuurder NV Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem
Bestuurder èn directielid West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Kortrijk-Bissegem
7.680 € per maand

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *